Prvý elektromobil značky sa už čoskoro dostane na cesty.

Spoločnosť Xiaomi koncom roka 2023 predstavila svoj prvý elektromobil s označením SU7, ktorý stojí na počiatku novej éry značky. Čínskemu gigantovi sa tak podarilo zavŕšiť inteligentný ekosystém Človek × Auto × Domácnosť. Pri tejto príležitosti spoločnosť predstavila aj 5 kľúčových technológií pre elektromobily Xiaomi EV, ktoré zahŕňajú viaceré oblasti.

Keďže vieme, že predstavenie produktu automaticky neznamená jeho uvedenie na trh, tak takmer do týchto dní sa očakával termín spustenia masovej výroby automobilu SU7. K tejto téme najrelevantnejšie informáciu poskytli čínske médiá, ktoré tvrdia, že masová výroba elektromobilu Xiaomi SU7 začne v polovici až koncom februára. Pokiaľ by to tak skutočne bolo, tak najpravdepodobnejším termínom spustenia výroby je 19. február, kedy končia oslavy čínskeho nového roka.

Xiaomi SU7Zdroj: Xiaomi
Xiaomi SU7

Februárové spustenie výroby elektromobilu má aj svoje opodstatnenie, keďže je isté, že veľký čínsky sviatok by aj tak skoršie ako februárové spustenie výroby pozastavil, čo je z ekonomického hľadiska veľmi neefektívne.

Spustenie výroby automobilov Xiaomi SU7 bude postupné. Očakáva sa, že v marci 2024 bude vyrobených iba 2000 automobilov. Avšak do júla sa mesačná výrobná kapacita zrejme navýši na 10 000 kusov, pričom Xiaomi sa bude túto hranicu snažiť udržať aj neskôr v tomto roku.

Na druhej strane sú tu aj zákazníci, ktorí si SU7 objednali. K prvým z nich sa môžu prvé automobily SU7 dostať už na prelome februára a marca. Je však viac ako isté, že aj tieto informácie Xiaomi čoskoro upresní.

Zdroje z prostredia spoločnosti dodávajú, že najvyšší model SU7 Max sa bude predávať za 361 400 CNY, čo je v prepočte približne 47 400 eur. 

Zdroj: ArenaEV

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Komentáre sú uzavreté