Xiaomi SU7 sa bude predávať v štyroch verziách.

Napätie okolo prvého elektromobilu od Xiaomi postupne stúpa. Už o pár dní totiž má prísť k jemu oficiálnemu predstaveniu, s ktorým sa bude spájať aj odhalenie cien. My už však teraz máme informácie v predstihu, nakoľko unikli na internete. Okrem toho sa môžeme pozrieť aj do interiéru modelu Xiaomi SU7, ktorý bude skutočne priestranný.

Xiaomi sa rozhodlo elektromobil Xiaomi SU7 predstaviť už 28. marca na konferencii, kde sa spomenú hneď štyri verzie tohto vozidla. Jednou z nich má byť aj verzia s označením Max, ktorú sme mali možnosť vidieť na konferencii Mobile World Congress v španielskej Barcelone. Okrem nej však do predaja pôjdu aj ďalšie tri verzie, pričom ceny budú prinajmenšom zaujímavé.

Výbava vozidla a systém Xiaomi HyperOS

Xiaomi na svojom prvom elektromobile pracovalo svedomito, čo sa odrazilo aj na jeho výbave. Zo softvérového hľadiska má byť Xiaomi SU7 poháňaný systémom Xiaomi HyperOS, ktorý bude spájať produkty výrobcu a vytvorí ekosystém. Okrem toho sa však dozvedáme, že verzie elektromobilu budú 4, pričom Xiaomi SU7 doplní aj model s prívlastkom Pro, Max a tiež FE. Celkovo teda Xiaomi ponúkne elektromobily pre rôzne skupiny fanúšikov.

Rozdiely medzi vozidlami budú najmä vo výkone, keďže najdostupnejší model Xiaomi SU7 bude mať 220 kW motor a dosiahne rýchlosť 100 km/h už za 5,28 sekundy. Maximálna rýchlosť vozidla bude 210 km/h. Dojazd vozidla má byť 668 km a kolesá budú mať veľkosť 19 „.

Xiaomi SU7 Pro ponúkne výkonnejší 275 kW motor a rýchlosť 100 km/h dosiahne už za 4,68 sekundy. Dojazd vozidla má byť na úrovni 900 km, čím Xiaomi posunie úroveň elektromobilu na vyššiu úroveň. Dostupná však má byť aj verzia Xiaomi SU7 Max s dvoma 495 kW motormi a zrýchlením z 0 na 100 km/h už za 2,78 sekundy. Kolesá majú mať 20 “ a dojazd vozidla sa uvádza na 800 km.

Najlepším elektromobilom série bude Xiaomi SU7 FE s niekoľkými elektromotormi, ktoré spolu dajú výkon až 770 kW. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h bude za 1,98 sekundy a maximálna rýchlosť vozidla má byť stanovená na 300 km/h. Kolesá budú mať veľkosť 21 „ a dojazd vozidla bude 700 km.

Ceny modelov zo série Xiaomi SU7

Medzi poslednými únikmi pred predstavením vozidla sa objavili aj ceny elektromobilov, ktoré zaujmú široké spektrum zákazníkov. Najlacnejší model Xiaomi SU7 má stáť v prepočte tesne pod 28 000 eur. Za Pro verziu by ste si priplatili pár tisíc, vozidlo totiž v prepočte má stáť približne 33 000 eur. Xiaomi SU7 vo výbave Max zasa približne 38 000 eur. Najdrahšia verzia elektromobilu bude model Xiaomi SU7 FE s cenou približne 43 000 eur. Treba však spomenúť, že ide o čínske ceny elektromobilov, ktoré zatiaľ nebudú dostupné v Európe. Ak by sa však nakoniec Xiaomi rozhodlo priniesť elektromobily aj mimo Čínu, ceny by boli zrejme o niečo vyššie.

Zdroj: xiaomiadictos.com (1, 2)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.

Komentáre sú uzavreté