Elektromobil Xiaomi SU7 Max sme si mohli pozrieť na výstavisku počas MWC v Barcelone.

Elektromobilita sa čoraz viac pretláča aj do sveta výrobcov iných technológií. Na vlnu vozidiel teda naskočilo aj čínske Xiaomi, ktoré len krátko po oznámení o vstupe do tohto sveta elektromobilov, ukázalo aj prvý výsledok. Je ním elektromobil Xiaomi SU7 Max, ktorý sa odprezentoval na výstave Mobile World Congress v španielskej Barcelone. Na tento elektromobil sme sa mohli pozrieť aj my a aké sú naše dojmy vám teraz prezradíme v tomto článku.

Elektromobil Xiaomi SU7 Max sa objavil na výstave MWC 2024 zatiaľ v zóne nedostupnej pre návštevníkov. Mohli sa však naň pozrieť, vytvoriť si fotografie či videá. Vozidlo sa otáčalo na plošine, čo mu dodávalo dojem exkluzivity. Bolo sa na čo pozerať, no nanešťastie nebolo možné dostať sa do interiéru vozidla, najmä teda z bezpečnostných dôvodov.

Xiaomi SU7 MaxZdroj: TOUCHIT
Xiaomi SU7 Max

Xiaomi sa s elektromobilom Xiaomi SU7 Max, no aj ďalšími produktami, ktoré odprezentovalo v rámci konferencie MWC 2024 snaží vytvoriť funkčný ekosystém, ktorý bude medzi sebou prepojiteľný. Tento ekosystém nazvala spoločnosť „Človek x auto x domácnosť“ a vyjadril sa k nemu aj riaditeľ komunikácie Xiaomi International, Daniel Desjarlais.

V spoločnosti Xiaomi bude technológia vždy zameraná na ľudskosť. Naše inovácie sú navrhnuté predovšetkým na základe potrieb našich používateľov. „Človek x auto x domácnosť“ stelesňuje tento náš záväzok poskytovať komplexné, lepšie prepojené zážitky. Integráciou ľudí, áut a domácností chceme vytvoriť komplexné prepojenie, ktoré presahuje všetko, čo je dnes k dispozícii.

Xiaomi SU7 MaxZdroj: TOUCHIT
Xiaomi SU7 Max

Prepojenie zariadení má zabezpečiť operačný systém Xiaomi HyperOS, ktorý bude figurovať aj v elektromobile Xiaomi SU7 Max. Predstavenie nových produktov od Xiaomi však bolo tento rok bohaté na nové produkty a aj keď nový elektromobil bezpochyby pútal veľkú pozornosť, tak skvelé ohlasy získali aj nové smartfóny zo série Xiaomi 14, tablet Xiaomi Pad 6S Pro a tiež niekoľko nových hodiniek.

Zdroj: vlastné, Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.

Komentáre sú uzavreté