Elektromobil Xiaomi SU7 môže nakoniec prísť aj do Európy.

Konferencia Mobile World Congress v Barcelone je na tento rok za nami. Azda najväčšími novinkami pritom prekvapilo čínske Xiaomi, ktoré na výstavisku ukázalo aj svoj prvý elektromobil Xiaomi SU7 Max. Na tento elektromobil sme sa boli pozrieť aj my, pričom sme sa žiaľ nedostali do jeho interiéru. Nový sedan je však elegantný a jeho prítomnosť na globálnom trhu by mohla zamiešať kartami.

Teraz je však jasné, že prvý elektromobil z dielne čínskeho giganta v oblasti smartfónov či nositeľnej elektroniky sa najskôr ukáže na čínskom trhu. Fanúšikovia aj na našom trhu sú však na tento elektromobil zvedaví a podľa výsledkov posledných prieskumov by si ho mnohí aj kúpili. William Lu, prezident spoločnosti Xiaomi, sa tak vyjadril, kedy a či vôbec máme tento produkt očakávať aj v Európe.

Xiaomi SU7 na globálnom trhu?

William Lu sa k elektromobilu, ktorý sa objaví najskôr na čínskom trhu, vyjadril na sociálnej sieti X. Tam uverejnil krátke video, v ktorom popisuje najbližšie plány spoločnosti. Xiaomi SU7 je pre čínskeho výrobcu najmä smartfónov veľkým produktom, ktorým vstupuje aj do ďalších sektorov technológií. Jeho vývoj je však náročný a vyžaduje si dlhú testovaciu fázu. Predtým, než sa teda dostane na globálny trh, musí prejsť testovaním v Číne.

Xiaomi SU7 MaxZdroj: TOUCHIT
Xiaomi SU7 Max

Podľa Williama Lu v najbližších troch rokoch budú zdokonaľovať vozidlá a zároveň aj ich testovanie v prevádzke si vyžaduje približne tri roky. Celkovo by teda mohlo trvať ešte niekoľko rokov, kým sa takýto elektromobil dostane za hranice Číny. Čo je však takmer isté, výrobca plánuje so svojimi elektromobilmi expandovať aj mimo čínsky trh a Európa môže byť skvelým strategickým miestom na ich predaj.

Globálne predstavenie elektromobilu od Xiaomi je teda v hre, no nie je jasné či pôjde o model Xiaomi SU7 alebo ďalšiu generáciu elektromobilu. Podľa všetkého však reálnym obdobím predstavenia takéhoto vozidla v Európe by mohol byť približne rok 2030.

Zdroj: andro4all.com, X (@WilliamLuXiaomi)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.

Komentáre sú uzavreté