Xiaomi oznámilo konferenciu, ktorá sa bude spájať s elektromobilom Xiaomi SU7.

Situácia okolo prvého elektromobilu z dielne Xiaomi sa rýchlo mení. Len pred troma rokmi čínsky gigant v oblasti výroby smartfónov a nositeľnej elektroniky oznámil, že vstupuje do sveta výroby elektromobilov. O rok neskôr bol oznámený tento elektromobil oficiálne s tým, že po internete začali kolovať aj informácie ohľadom jeho výbavy a prvé snímky. Nikto síce neočakával, že sa čínsky gigant v tomto segmente bude pohybovať takto rýchlo, no stalo sa.

Elektromobil Xiaomi SU7 bol odprezentovaný aj v rámci konferencie Mobile World Congress v španielskej Barcelone. Len nedávno sme sa tak naň mohli pozrieť a nahliadnuť aj do interiéru, žiaľ len cez okná. Dôvodom boli bezpečnostné regulácie, preto nebolo možné do vozidla nasadnúť. Už čoskoro by sa však prvé exempláre mohli nachádzať v bežnej premávke, keďže už tento mesiac prebehne veľká konferencia spojená s elektromobilom.

Dozvieme sa zrejme aj cenu modelu Xiaomi SU7

Na konferencii v rámci MWC 2024 neboli zverejnené žiadne informácie o dostupnosti či cene vozidla. Neskôr však predstaviteľ spoločnosti Xiaomi informoval aj o tom, ako to bude s ich elektromobilmi na globálnom trhu, čo pravdepodobne viacerých fanúšikov potešilo. Konkrétnejšie informácie by sme sa mali dozvedieť už 28. marca, kedy Xiaomi uskutoční veľkú konferenciu. Túto informáciu začali zdieľať už viaceré médiá, no existuje aj oficiálny plagát s pozvánkou na toto predstavenie.

Pozvánka na predstavenie Xiaomi SU7Zdroj: X (@TECH_MUKUL)
Pozvánka na predstavenie Xiaomi SU7

V tento deň sa očakáva, že model Xiaomi SU7 bude uvedený na trh a nasledovať bude začiatok jeho predaja v Číne. Xiaomi teda prejde do štádia testovania vozidla v plnej premávke, keď ho budú môcť využívať aj bežní zákazníci. Nepôjde teda už len o interné testovanie, ktoré by malo byť u konca.

28. marca by sme sa taktiež mohli dozvedieť, aká bude jeho cena. Očakáva sa, že Xiaomi SU7 bude patriť medzi cenovo dostupnejšie elektromobily. Nie je však jasné, v akých cenových reláciách sa bude pohybovať, preto zrejme budeme musieť počkať práve na túto konferenciu.

Zdroj: bbc.com, X (@TECH_MUKUL)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.

Komentáre sú uzavreté