Na výstave Motocykel v bratislavskej Inchebe sme navštívili aj stánok s elektrickými motorkami značky VMOTO. Za predajom týchto motoriek na slovenskom trhu stojí spoločnosť Antik z Košíc a boli sme na ich predstavení novej motorky značky VMOTO.

VMOTO STASH je model, na ktorý slovenský trh čakal niekoľko rokov. Vyzerá ako skutočná motorka, má kompletnú výbavu jazdných asistentov ako je to pri „dospelej“ motorke so spaľovacím motorom.

Motor umiestnený v strede a prevod sily pomocou reťazeZdroj: TOUCHIT.sk
Motor umiestnený v strede a prevod sily pomocou reťaze

Veľkou výhodou je, že do priestoru, kde je obvykle nádrž, sa teraz dá umiestniť prilba a od motorky po jej zaparkovaní teda odchádzate úplne bez batožiny.

Prilba v priestore pre batožinuZdroj: TOUCHIT.sk
Prilba v priestore pre batožinu

Maximálny výkon elektrického motora je 15 kW, Stash dosahuje maximálnu rýchlosť 120 km/h. Dojazd s jazdcom s hmotnosťou 80 kg pri ideálnom počasí a rovnej trase je 180 km. V skutočnosti môžete počítať skôr s dojazdom okolo 150 km. Doba nabitia batérie je 5,5 hodiny pri nabíjaní z bežnej elektrickej zásuvky 230 V. Kapacita batérie je 97 Ah, maximálny uhol stúpania je až 25°. Motor je umiestnený v strede a prevod sily na zadné koleso je pomocou reťaze. Hmotnosť tejto motorky aj s batériou je 155 kg, rázvor kolies je 1400 mm. Výška sedenia je 810 mm, motorka je tak určená pre bežných jazdcov.

Brzdy sú hydraulické, kotúčové s ABS, motorka má dve miesta na sedenie. Maximálne ale odvezie hmotnosť 150 kg. Svetlá sú LED, prístrojový panel LCD a k motorke je aj mobilná aplikácia. S touto motorkou môžete podľa vystavovateľa jazdiť s vodičským oprávnením skupiny B s dobou praxe minimálne 2 roky.

LCD displej na VMOTO STASHZdroj: TOUCHIT.sk
LCD displej na VMOTO STASH

Motorka je dostupná v modrej, čiernej a šedej farbe. Jej cena je 7399 eur. Túto motorku otestujeme v našej redakcii a jej test vám prinesieme.

Zdroje: VMOTO SOCO

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté