A my s tým na 100 % súhlasíme. Ešte sme v žiadnom zo stoviek testovaných áut nenašli takú navigáciu, ktorá by sa možnosťami, rýchlosťou a všeobecnou komplexnosťou vyrovnala navigačnej aplikácii v smartfóne.

Ferrari to taktiež pochopilo a vyhlásilo, že v nových modeloch nebude k dispozícii natívna navigácia, ale iba možnosť zrkadliť smartfón prostredníctvom Apple CarPlay alebo AndroidAuto. Natívna navigácia sa podľa najnovších informácií nebude objavovať ani v modeloch Purosangue a 12Cilindri.

Ferrari
Ferrari

Vedúci produktového marketingu Ferrari, Emanuele Carando, povedal:„Zrkadlenie telefónu je najpohodlnejšia možnosť a zároveň najaktuálnejšia, takže špecializovaný systém je nadbytočný a zastaraný. Ferrari vie, že jeho majitelia nepoužívajú svoje autá na každodenné dochádzanie, a tak si myslelo, že ich nebude otravovať s tým, aby sa naučili ovládať špecifický navigačný systém, ktorý budú pravdepodobne používať len zriedka.“

Smartfón má dnes väčšina ľudí na celom svete, nielen majitelia Ferrari, a podľa Caranda sú to najužitočnejšie veci, ktoré môžu použiť v každom aute. Zrkadlenie telefónov do systému automobilov prostredníctvom Apple CarPlay alebo AndroidAuto nás sprevádza už niekoľko dlhých rokov a popravde je to tá najlepšia možnosť, nielen v rámci navigácie, ktorú žiadajú takmer všetci majitelia nových automobilov. Natívne navigácie sú relatívne použiteľné, ale v drvivej väčšine prípadov ide iba o záložnú možnosť. Ferrari si to uvedomilo a dáva ľuďom to, čo chcú.

Zdroj: motor1.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté