Super výkonné auto s ľahkou balistickou ochranou nemusí mať výhradne spaľovací motor, pokojne to môže byť aj elektromobil.

Jedným z mála obrnených elektromobilov je aj Tesla Model S Plaid, ktorú upravila spoločnosť Armormax. Táto spoločnosť sa už roky zameriava na prestavbu rôznych vozidiel, ktoré po úprave dostavujú titul „obrnené“, pričom je možné si vybrať z rôznych variant balistickej ochrany. V dnešnej neistej dobe by nebolo také obrnené SUV na škodu, čo poviete?

Tesla Model S Plaid je šialene rýchly (1020 koní!) a špičkovo vybavený elektromobil, ktorý dostal od Armormaxu ľahkú balistickú ochranu v podobe nepriestrelných skiel a zosilnených panelov karosérie. Na prvý pohľad nie je úpravy nejako extra vidieť, no všetky dvere sú o niečo ťažšie a po ich otvorení je okamžite vidieť hrubé nepriestrelné sklá.

Pridaný materiál na tento model má celkovú hmotnosť 136 kg, čo vôbec nie je veľa, pričom však treba poznamenať, no najnovšie balistické ochrany sú podstatne ľahšie a zároveň účinnejšie ako kedysi. Tesla Model S Plaid sa tak dostala na výslednú hmotnosť približne 2325 kg. Táto váha je v pomere s jej výkonom stále primeraná, pričom sa to nejako špeciálne neprejavilo na výkone. Tento obrnený model si vyskúšal aj Youtuber Ben Hardy – vo videu sú zobrazené všetky detaily, ako aj funkčnosť auto-pilota.

Tesla
Tesla

A koľko takto upravená Tesla Model S Plaid stojí? Tá vo videu má hodnotu okolo 200 000 USD, teda približne 180 790 eur. Dodajme, že Armormax takto upravil už aj Teslu Model X a Y.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu