V júni chce vyrobiť až 10 000 kusov.

Predstavenie prvého elektromobilu od Xiaomi prebehlo koncom marca, pričom asi nikoho neprekvapí obrovský záujem o toto atraktívne vozidlo. Xiaomi na jeho vývoj potrebovalo iba tri roky, čo je skutočne výborný výsledok snahy tejto multi technologickej spoločnosti. Xiaomi SU7 sa predáva v niekoľkých prevedeniach. Záujem je najmä o verzie Max a Pro, pričom výrobca už musel prehodnotiť svoje plány, koľko kusov týchto vozidiel vôbec vyrobí, pretože dopyt po nich stále prudko stúpa. 

Xiaomi sa však snaží s rastúcim dopytom držať krok a robí všetko pre to, aby výroba zodpovedala očakávaniam zákazníkom. Keďže vieme, že materiálne zabezpečenie pre Xiaomi nie je problém, tak teraz sa pri očakávanej zvýšenej výrobe musí zamerať na nábor nových zamestnancov, ktorí posilnia výrobné linky. S rastúcím dopytom po modeloch SU7 spoločnosť Xiaomi ponúka aj atraktívne platy a bonusy a zároveň žiada existujúcich zamestnancov o nadčasy.

Xiaomi do svojej továrne chce najať veľký počet zamestnancov, ktorí sú motivovaní mesačným platom 10 000 RMB, čo je v prepočte 1 290 eur. Keďže ide o plat na úrovni priemernej mesačnej mzdy v Číne, tak je pravdepodobné, že náboru sa zúčastnia skôr pracovníci z chudobnejších regiónov. Xiaomi však pre zamestnancov pripravilo aj tzv. 13. plat v plnej výške mesačnej mzdy, čo už znie pomerne zaujímavo. Na druhej strane sa však zamestnanci musia pripraviť na “tradičné čínske pracovné podmienky” s 10-11 hodinovým režimom a to až šesť dní v týždni. 

Xiaomi má aktuálne v ponuke tri verzie SU7, ktorých cena začína na úrovni 215 900 RMB, čo je v prepočte 27 800 eur. Prvé dodávky Xiaomi SU7 boli spustené v apríli a máji, pričom spoločnosť si v horizonte jedného roka stanovila ambiciózne ciele predať 100 000 až 120 000 kusov. Na základe doterajších úspechov sa zdá, že spoločnosť tento plán naplní, a to aj napriek tomu, že na niektoré verzie SU7 sa čaká až 30 týždňov.

Zdroj: ArenaEV

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Komentáre sú uzavreté