Tento obchodný reťazec podporuje jazdu na zeleno a chce zákazníkov motivovať, aby sa pri ceste na nákupy používali udržateľnú dopravu. Na základe spolupráce so ZSE Drive pribudnú pri každej z predajní Kaufland po celom Slovensku nabíjacie stanice pre elektromobily.

Kaufland modernizuje sklady a predajne, snaží sa využívať zelenú energiu a znižovať CO2 v dodávateľskom reťazci. Pre Kaufland je štandardom využívanie zelenej elektriny získanej z obnoviteľných zdrojov a úsporné LED svietidlá či rekuperácia odpadového tepla priemyselného chladenia, z ktorej pochádza až 80 % energie potrebnej na vykurovanie. Nové predajne sú vybavené fotovoltickým systémom, ktorý dokáže vyrobiť až 20 %  elektrickej energie potrebnej na prevádzku budovy.

Slovensko zaostáva v porovnaní s ostatnými krajinami Európskej únie v nových registráciách elektromobilov a v rebríčku za rok 2023 sa umiestnilo na poslednom mieste. Podiel elektrických áut tvoril podiel iba 1,7 % na všetkých registráciách. Samozrejme, na používanie elektrických áut je potrebná infraštruktúra a výstavba nových nabíjacích staníc.

Pribudnú nové elektrické nabíjacie stanice

Od 1. júla 2024 preberá prevádzku nad všetkými nabíjacími stanicami pre elektromobily pri predajniach Kaufland spoločnosť ZSE Drive a zároveň plánuje inštalovať nové, ktoré do konca roka vyrastú pri každej prevádzke Kauflandu. Počas nákupov, ktoré si vybavíte rýchlo a pohodlne si pred predajňou môžete nechať dobiť svoj elektromobil. Aj pre tento prípad sa bude používať zelená energia 100 % vyrobená z obnoviteľných zdrojov.

Zdroje: Kaufland, ZSE Drive

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté