MG je značka, ktorá má svoj základ v Británii, momentálne je vedenie firmy v čínskom Šanghaji. MG4 XPower je aktuálnym vrcholom elektrickej ponuky elektromobilov tejto značky.

Udávané zrýchlenie z 0 na 100 km/h je podľa výrobcu za 3,8 sekundy, maximálna rýchlosť je okolo 200 km/h. Pohon je realizovaný dvoma elektrickými motormi, celkový výkon tohto auta je až 435 koní a maximálny krútiaci moment je až 600 Nm.

Spoľahlivá výroba

Výrobca poskytuje na toto auto až 7 rokov záruky, čo je veľmi výhodné a je to aj záväzok, že auto je vyrobené veľmi starostlivo.

Mg4 Xpower prichádza v exkluzívnej matnej farbe Racing Green a treba povedať, že to s brzdami v kontrastnej farbe vyzerá veľmi dobre. Ocenili sme aj výbavu interiéru, sú tu športové sedadlá v kombinácii Alcantara a syntetická koža s kontrastným prešívaním.

Nabíjanie

Disky sú 18-palcové, vozidlo je obuté v pneumatikách Bridgestone, pedále sú športové a hliníkové. Batéria pohonu má kapacitu 64 kWh, palubná nabíjačka je 3-fázová a má výkon 11 kW. MG4 XPower sme na nabíjačke R1 Beladice nabíjali výkonom až 142 kW. K dispozícii je tepelné čerpadlo a adaptívny tempomat.

Na dosiahnutie skutočne enormného zrýchlenia je tu systém na dosiahnutie optimálneho zrýchlenia pri štarte z miesta (Launch Control). Samozrejmosťou sú LED svetlomety a automatické prepínanie tlmené/diaľkové svetlá.

Začiatočná cena vozidla: 43 200 eur

Zapožičal: MG Motor

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté