V pondelok 26. februára MG na Geneva Motor Show 2024 uvedie na globálny trh nové MG3 hybridné supermini. 

Bude to svetová premiéra tohto pre MG dôležitého auta kategórie supermini, ktoré sa bude ponúkať na európskom trhu prvýkrát. Dostupné bude na Slovensku ešte v prvej polovici roka 2024.

MG3 Hybrid Plus nahrádza benzínový model, ktorý sa dobre etabloval na domácom trhu značky v Spojenom kráľovstve, predstavuje medzník vo vývoji hnacieho ústrojenstva MG a ponúka zákazníkom prvú príležitosť jazdiť na čisto hybridnom MG. Technologicky vyspelý hybridný systém poskytuje špičkovú kombináciu účinnosti, výkonu a schopnosti jazdiť s nulovými emisiami, čím stanovuje nové štandardy v dôležitom sektore supermini.

Nový MG3 podčiarkuje záväzok MG ponúkať zákazníkom širokú paletu asistenčných a zábavných služieb ako štandard, ako sú nové dvojité obrazovky a široký výber doplnkových služieb.

Aiden He, generálny riaditeľ MG Nordic & Benelux, povedal: „MG3 poskytuje výnimočnú kombináciu skutočného výkonu, hospodárnosti, kultivovanosti a technológie pre hybridný hatchback segmentu B. Sme presvedčení, že bude veľmi silným vyzývateľom na trhu, kde zákazníci požadujú vynikajúci pomer cena/výkon.“

V Ženeve sa tiež predstaví vlajková loď Cyberster. Mali by byť oznámené zaujímavé možnosti farebných kombinácií plne elektrického roadsteru a MG predstaví podrobnejšie vlastnosti, výkon a dojazd kabrioletu. Aj tento model by mal byť dostupný pre slovenského zákazníka už v tomto roku.

V tomto roku sa slovenský zákazník môže tešiť na príchod novej generácie obľúbených MG HS a ZS v segmente SUV. Rovnako tak sa môžeme tešiť na nadupanú verziu MG4 XPOWER.

Snáď sa v budúcom roku dočkáme aj nového čisto elektrického SUV z portfólia SAIC pod názvom IM LS6. Automobilová značka IM (čiže Intelligence in Motion) je spoločným podnikom čínskeho koncernu SAIC (podiel 64 %), internetového giganta Alibaba (podiel 18 %) a štátu v zastúpení správy okresu Shanghai Pudong (podiel 18 %). O tomto aute sa viac dozviete v ďalšom článku.

Zdroj: https://news.mgmotor.eu/ (vlastné)

Prečítajte si aj:

Komentáre sú uzavreté