Upravených bude 250 kusov, každý v cene okolo 72 190 USD (v prepočte 66 750 eur).

Jeep Gladiator je sám o sebe veľmi výrazné a subjektívne aj veľmi podarené auto, ktoré je aj bez zásadných úprav vhodné do takmer akéhokoľvek terénnu. Samozrejme, vynikne aj v meste, no tam trpí 😊. Spoločnosť Mopar, ktorá roky upravuje rôzne autá, si zobrala do rúk aj gladiátora, ktorý dostal zopár funkčných i estetických úprav a výsledok je skutočne podarený.

Jeep Gladiator Mopar
Jeep Gladiator Mopar

Všetky upravené vozidlá vychádzajú z modelu Gladiator Rubicon, čiže tej najterénnejšej verzie, ktorá dostala pevné oceľové nášľapy, resp. ochranné kĺzne rámy a off-road pneumatiky Falken obuté na 17“ hliníkových diskoch. Z pohľadu dizajnu dostal gladiátor peknú TOPO grafiku a čierny celok je doplnený o množstvo červeného akcentu v rôznych častiach vozidla. V konečnom dôsledku nie je úprav nejako zásadne veľa, no takéto decentné prerábky majú svoje čaro.

Jeep Gladiator Mopar
Jeep Gladiator Mopar: Oficiálne označenie modelu je Mopar ´24

Samozrejmosťou sú logá úpravcu v rôznych častiach vozidla a v interiéri nájdete dvojfarebné kožené sedadlá Katzkin. Interiér je rovnako prešpikovaný červeným akcentom na rôznych miestach, vrátane prešívania volantu. Čo sa týka pohonnej jednotky, tak tá je bez zmien a upravené kúsky sú dostupné výhradne s benzínovým 3,6-litrovým 6-valcom Pentastar, ktorý produkuje 285 koní s maximálnym krútiacim momentom 353 Nm.

Decentná, ale veľmi podarená úprava! Páči sa Vám?

Zdroj: motor1.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté