BFGoodrich KO2 je celosvetovo známa a rokmi overená pneumatika pre off-roady a SUV, ktorá sa osvedčila vo všemožných podmienkach.

Pneumatika KO2 je stále skvelou voľbou, no prichádzajúci nástupca s označením KO3 je, pochopiteľne, v mnohom lepší a prináša praktické vylepšenia, zamerané predovšetkým na predĺženú životnosť a priľnavosť na snehu.

BFGoodrich A/T KO3
BFGoodrich A/T KO3

„BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 má v off-road komunite dobre vybudovanú povesť. Na základe skúseností získaných od svojho predchodcu počas 10 rokov sľubuje BFGoodrich vylepšenia vo všetkých oblastiach svojej terénnej pneumatiky novej generácie. Začiatkom roka 2026 bude táto pneumatika v ponuke vo viac ako 100 veľkostiach, aby vyhovovala rôznym vozidlám a podmienkam.“

Model KO3 má úplne nový dezén, ktorý je navrhnutý tak, aby zmierňoval opotrebenie, a to najmä na tvrdých a štrkových povrchoch. Výrobca tvrdí, že vzorka s 3D „uzamykacími“ lamelami a extra hĺbkou napomáha k rovnomernému opotrebovaniu pneumatiky v priebehu času. V porovnaní s KO2 sa zásadne zlepšila aj trakcia na snehu a v blate, pričom treba dodať, že nový model získal hodnotenie Three-Peak Mountain Snowflake za skvelé výsledky v náročných snežných podmienkach. Zubaté ramená pneumatiky a mud-phobic pruhy sú špeciálne určené pre lepšiu trakciu v ťažkom teréne.

Spomínaná odolnosť je lepšia aj vďaka čiastočne novej zmesi pneumatík, ktorá je špeciálne vyvinutá pre použitie v akomkoľvek teréne. BFGoodrich dodáva, že pneumatika získala aj odznak Baja Champion vďaka extra pevnosti bočníc. Záruka by sa mala vzťahovať na 50 000 míľ, resp. 80 000 kilometrov.

„Legendárna húževnatosť pneumatík BFGoodrich Tyres bola vylepšená vytvorením pneumatiky All-Terrain KO3. Za 10 rokov od uvedenia pneumatiky KO2 na trh sme urobili milióny kilometrov a výskumov, čo v praxi znamená, že do vývoja pneumatiky KO3 prešlo desaťročie údajov, spätnej väzby, technológií a skúseností. Sme sami sebe konkurenciou a vedeli sme, že je čas posunúť našu terénnu pneumatiku na inú úroveň. Bude vzrušujúce vidieť, čo všetko nová pneumatika dokáže v rukách našich zákazníkov.“ Povedal, Harold Phillips, globálny generálny manažér BFGoodrich.

Čo sa týka dostupnosti, tak nová pneumatika bude dostupná od mája v rozmeroch od 305/70R16 po 295/60R20. Ďalších 17 veľkostí pribudne v auguste tohto roka a v októbri bude KO3 k dispozícii aj pre 22-palcové kolesá. Finále by malo nastať začiatkom roka 2026, keď bude táto pneumatika dostupná vo viac ako 100 prevedeniach, pre všemožné autá, od pick-upov, cez SUV až po závodné špeciály.

Zdroj: motor1.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté