BMW Italia v spolupráci s Poldo Dog Couture, novou luxusnou značkou oblečenia a doplnkov pre psov, upravili BMW X7 a prispôsobili ho špeciálne potrebám psov.

Modelový rad BMW X7 sa vďaka hĺbkovému faceliftu rýchlo vypracoval medzi najúspešnejšie luxusné modely značky BMW. Model BMW X7 xDrive40d upravený spoločnosťou Poldo Dog Couture v exkluzívnej verzii dopĺňa elegantná cestovná súprava pre psov, špeciálne vyvinutá a skombinovaná s vozidlom.

Elegantné úpravy Poldo Dog Couture pripravila Rossella Barbuto, kreatívna riaditeľka spoločnosti, ktorá vysvetľuje: „Toto vozidlo som upravila tak, že som čerpala inšpiráciu zo skorého ranného lesa, kde vzduch prestupuje symfónia očarujúcich vôní živice, ktoré pochádzajú zo storočných jedlí, a ktoré sa miešajú s jemnou vôňou machu na vlhkej zemi. Exteriér vozidla je dvojfarebný: čiernu farbu dopĺňa exkluzívny zelený lak Oxford Green z ponuky BMW Individual. Interiér sme zverili do odborných rúk stolárskeho majstra, ktorý vytvoril niektoré lišty z ebenu, pričom na čalúnenie sme použili jemné a inovatívne materiály ako Alcantara, ktorá je jemná na dotyk, odolná a nenáročná na údržbu“.

Exkluzívna cestovná súprava, ktorú možno pohodlne umiestniť do veľkého batožinového priestoru modelu BMW X7, dostala ebenovú povrchovú úpravu a prenáša sa v elegantnom ebenovom kufri potiahnutom tepanou kožou lesnej zelenej farby s tromi zásuvkami. Vo vnútri zásuviek nájdete všetko potrebné pre štvornohého priateľa:

  • Kožený bezpečnostný pás s dĺžkou 94 cm pri maximálnom predĺžení (nastaviteľný) s výnimkou karabíny a spony (106 cm vrátane) pripojiteľný na obojok, na pripútanie psa k sedadlu pri cestovaní na zadných sedadlách
  • Vôdzka a kožený obojok
  • Deka na zadné sedadlo s rozmermi 121 × 114 cm z nylonu a Alcantary s potlačou, ktorú si môžete vziať so sebou, keď vystúpite z automobilu
  • Pohodlný vankúš s tepelnou vatou s možnosťou pripevnenia k sedadlu na bezpečné umiestnenie menších psov
  • Matná čierna termofľaša na čerstvú vodu
  • Dve porcelánové misky zdobené logom Poldo Dog Couture spočívajúce na elegantnom a na mieru vyrobenom ebenovom podnose
  • Hygienické vrecúška a utierky pre psiu hygienu na palube
  • Ionizátor esencie, ktorú vytvoril najväčší taliansky odborník na parfumy Luca Maffei. Dokáže rozprašovať čuchovú identitu Poldo Dog Couture v priestore pre cestujúcich a zároveň pomocou patentovanej technológie zachytáva všetky nepríjemné pachy vo vnútri.

Sedem tipov na cestovanie so psom vo vozidle

Nastúpenie psov do vozidla sa môže spájať s komplikáciami. Kňučia, štekajú a niekedy sa cítia vyslovene zle. A to ešte pred odchodom.

S týmito siedmimi pravidlami od odborníkov sa cestovanie so psom stane prechádzkou ružovou záhradou.

  1. Pomalé privykanie

Ak chcete psa vziať so sebou do vozidla, musíte ho na neho včas privyknúť. Urobiť to v deň, keď plánujete vyraziť, je už neskoro. Dovoľte psovi, aby pokojne spoznal automobil a urobte to s vypnutým motorom. Jednu z možností, ako ho presvedčíte, aby nastúpil do vozidla, predstavujú granule. Prípadne ho niekoľko dní kŕmte v aute, aby si vytvoril pozitívne asociácie.

  1. Vyznačte mu územie

Cestovanie automobilom zahŕňa pre psa veľa emócií. Takže určité zvyky mu v tom môžu pomôcť. Pes nevyhnutne potrebuje mať počas jazdy svoje stále miesto. Lepšie, ak je to pohodlná klietka, pretože takto má záchytný bod a môže si oddýchnuť. Ak máte možnosť, nadviažte počas cesty krátky očný kontakt.

Dajte svojmu psovi jeho obľúbenú deku alebo hračku: všetko, čo pozná a má rád, mu pomôže uvoľniť sa a cítiť sa pohodlne.

  1. Bezpečnostné pásy pre psov

Vášmu štvornohému priateľovi by ste ich mali vždy zabezpečiť v súlade so zákonom. Vyhnete sa tak zbytočným rizikám, ale aj vysokým pokutám. Pred odchodom do zahraničia sa oboznámte s pravidlami v danej krajine. Výber bezpečnostného systému je na vás: či už ide o bezpečnostný pás, nosič pre psa, alebo klietku medzi priestorom pre cestujúcich a kufrom.

  1. Nájdite si miesto na zastavenie

Dlhšie cesty budú únavné aj pre vášho štvornohého kamaráta. Medzitým si určite spravte krátke prestávky, aby ste vyšli von a natiahli si nohy. Rada odborníka: vyhľadajte ešte pred odchodom najkrajšie lesíky na prechádzky, alebo vhodné odpočívadlá s priestorom pre vášho psa. Počas každej prestávky zabezpečte psovi dostatok vody.

  1. Vystúpte z vozidla

Pri vystupovaní z vozidla platí: najprv vy, potom pes. A to prostredníctvom jasného príkazu a cez dvere najbližšie k vášmu sedadlu. Takto máte kontrolu aj mimo vozidla a už sa nezaoberáte bezpečnostným pásom, zatiaľ čo váš pes sa už zabáva oňuchávaním okolia, alebo behaním po ulici. Vo všeobecnosti platí, že nesmiete zabudnúť na vôdzku.

  1. Nepreháňajte to s jedlom

Ťažké maškrty sú pred odchodom nesprávne. Radšej zvoľte niekoľko malých granúl, aby cesta psovi viac chutila. Niektorým psom býva počas cesty nevoľno a podobne ako menšie deti môžu zvracať. Pomáha iba pomaly privykať zviera na čoraz dlhšie cesty.

  1. Zostaňte pokojní

Ak chcete so psom cestovať v lete, nemôžete ho nechať dlho čakať v automobile. Interiér sa totiž na slnku rýchlo prehrieva, a to môže byť pre vášho psa nebezpečné už po niekoľkých minútach. Pri vysokých teplotách nevpustia do interiéru dostať dostatok čerstvého vzduchu ani pootvorené okná, ani malý prievan. Preto je najlepšie brať psa vždy so sebou.

Zdroje: BMW, Poldo Dog Couture

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté