Kvalitné LED svetlo by sa malo nachádzať v každom batohu alebo príručnej taške, bez ohľadu na to, či cestujete autom, idete na pešiu turistiku alebo letíte na dovolenku lietadlom. Ide o prvok, ktorý vám dokáže v prípade núdze zásadným spôsobom pomôcť.

Nikdy neviete, aká situácia nastane, kde sa zdržíte, či sa vrátite domov po svetle atď., takže kvalitné a kompaktné LED svetlo je prvok dennej výbavy, ktorý by ste nemali opomenúť. Musím však zdôrazniť, že je lepšie sa zamerať na kvalitné a overené produkty/značky, aby ste mali istotu, že sa na vašu výbavu môžete spoľahnúť v akejkoľvek situácii.

Armytek ELF C1Zdroj: Miroslav Illéš / TOUCHIT
Armytek ELF C1

Multifunkčná LED baterka Armytek ELF C1 je jedným z prvkov mojej dennodennej výbavy, ktorý veľmi rád používam, nakoľko ponúka presne to, čo v praxi potrebujem – je kompaktná, extra výkonná (1000 lúmenov – dosvit 103 metrov / šírka lúča 120 metrov), ľahko sa ovláda, dá sa použiť ako bežné svetlo, ale aj ako čelovka (popruh nájdete v balení) a v spodnej časti má magnet, vďaka ktorému ju môžem prichytiť o rôzne kovové predmety, čo je veľmi praktické. Chýbať nesmie ani kovový klip na bezpečné uchytenie baterky vo vrecku, na batohu a pod.

Okrem toho je vďaka špeciálnemu hliníkovému telu odolná voči pádom (až do 10 metrov), vode (10 metrov po dobu 2 hodín), ale aj nečistotám. Nabíja sa prostredníctvom microUSB konektora, čo je síce zastaralé, no mám viacero zariadení s týmto konektorom, takže mi to zásadne neprekáža. Zaujímavosťou je, že konektor je síce krytý gumenou krytkou, no odolnosť je podľa výrobcu zaručená aj bez nej, čiže voda/silný dážď a pod. nie je žiadnym problémom.

Armytek ELF C1Zdroj: Miroslav Illéš / TOUCHIT
Armytek ELF C1

Baterka sa ovláda jedným tlačidlom s integrovanou LED diódou, ktorá pravidelným blikaním informuje o stave batérie alebo prípadnom prehriatí. Samotné ovládanie a režimy svietivosti (1000 lm, 500 lm, 220 lm, 40 lm, 2 lm, 0,11 lm) sú veľmi jednoduché, až strohé, no v praxi je to z časti výhoda. Jednoduchosť je v tomto prípade kľúčová. . Samozrejmosťou je aj pamäť na posledný použitý režim, do ktorého sa baterka vždy zapne.

Vymeniteľná batéria typu 18350 má kapacitu 900 mAh a výdrž v závislosti od režimu, čiže sa to nedá úplne generalizovať a najlepšie je nabíjať priebežne. Aby som bol trošku konkrétnejší, tak na maximálny výkon vydrží približne 45 minút, no v režime 220 lúmenov až 3 hodiny, čo je na tak kompaktné zariadenie slušná hodnota. Rozmery LED baterky sú 33 x 75,9 mm s hmotnosťou 81 gramov vrátane batérie.

Za extra výhodu považujem možnosť používania baterky aj bez batérie, stačí ju pripojiť k nabíjaciemu zdroju, pričom môžete využiť tri režimy – svetluška silná/slabá a hlavný so svietivosťou 500 lúmenov. Ďalšou veľmi zaujímavou funkciou, ktorú je možné využiť v rôznych situáciách, je automatické vypnutie baterky po 2, 5 alebo 10 minútach. Nastavenie tejto funkcie je jednoduché ­– povoliť kryt baterky, držať tlačidlo napájania, zakrútiť kryt, pustiť tlačidlo, opäť podržať na 5 sekúnd, rozbliká sa svetlo a následne nastavíte čas do vypnutia – 1 klik / 2 minúty, 2 kliky / 5 minút, 3 kliky / 10 minút.

Mám rád odolné, kvalitne spracované a praktické prvky dennodennej výbavy, a to bez ohľadu na to, či cestujem autom, idem na turistiku alebo som v práci. LED baterku využívam veľmi často, pravdupovediac dennodenne a Armytek ELF C1 je skutočným multitalentom.

Cena / Možnosť zakúpenia: 59,90 eur

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté