Naznačuje to nová verzia aplikácie.

Naše čakanie má však spríjemniť nová verzia systému Android Auto 8.1, ktorá je dostupná pre všetkých používateľov. V tomto prípade ide o stabilnú verziu, o ktorej nám Google opäť neprezradil žiadne detaily. Nedozvedáme sa tak o novinkách a opravách, ktoré sa v tejto verzii nachádzajú. Je tak pravdepodobné, že hlavné zmeny sa udiali iba na pozadí a odstránili sa už známe chyby.  

Nová verzia aplikácie prináša iba malé zlepšenie oproti predchádzajúcej verzii, ktorá bola vydaná začiatkom tohto mesiaca. Viac napovie aj číselné označenie aktualizácie 8.1.6264, zatiaľ čo pôvodná stabilná verzia mala označenie 8.1.6261.

Aj táto malá zmena v číselnom označení jednotlivých verzií naznačuje, že Googlu sa pravdepodobne podarilo vyriešiť ďalšiu chybu systému Android Auto. Keďže nové verzie systému Android Auto nesprevádza žiadny changelog, tak sa môžeme iba domnievať, o čo presne išlo.

Jedno je však isté, ani nová verzia nepriniesla očakávaný Coolwalk, na ktorý už čakáme niekoľko mesiacov. Dokonca to vyzerá tak, že Google túto aktualizáciu už neprinesie ani v “lete”, keďže to čoskoro končí. Nebudeme pritom skrývať naše sklamanie, keďže Coolwalk sme očakávali ešte pred letnými prázdninami.  

Android AutoZdroj: Google
Coolwalk umožní využívať viaceré funkcie súčasne na rozdelenej obrazovke

Je tak pravdepodobné, že počas prác na Coolwalk sa objavili problémy, ktoré sa vývojárom doteraz nepodarilo odstrániť. To opäť posúva vydanie novej verzie systému Android Auto v štýle Apple CarPlay na neskôr. Je pritom zarážajúce zo strany spoločnosti Google aj to, že o verzii Coolwalk vôbec neinformuje, a to aj napriek tomu, že ju mala v pláne vydať v uplynulých mesiacoch.

Už skôr sme však uviedli, že Coolwalk nebude pravdepodobne naviazaný na konkrétnu verziu aplikácie, ale bude sprístupnený na strane servera. To znamená, že jedného dňa vo svojom automobile zapnete Android Auto a privíta vás nové používateľské rozhranie s rozdelenou obrazovkou.

Iba dúfame, že spoločnosti Google to nebude trvať príliš dlho.

Zdroj: AutoEvolution

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu