Skúter Honda ADV350 čiastočne vyčnieva z radu. Jeho robustná konštrukcia má výpravy za dobrodružstvom doslova v krvi.

A to vďaka odpruženiu s dlhým zdvihom a pneumatikám s hrubším dezénom v kombinácii so športovo ladeným motorom. Ten zvládne rôzne výzvy vďaka systému voliteľnej kontroly krútiaceho momentu HSTC.

Honda ADV 350
Honda ADV 350

Skúter je plne vybavený veľkým úložným priestorom pod sedadlom, nastaviteľným štítom, inteligentným kľúčom Smart Key a LCD prístrojovým panelom s možnosťou pripojenia systému Honda RoadSync. Ide o skúter s veľkým výkonom a praktickosťou do mesta aj mimo mesta.

Smart Key
Smart Key

Ľahko zdoláva terén. Pripojiť sa dá pomocou aplikácie Honda RoadSync a pomocou inteligentného kľúča Smart Key skúter objavíte aj na preplnenom parkovisku. Zabliká totiž na vás svetlami.

Stvorený nielen do veľkomesta

Skúter Honda ADV 350 váži iba 183 kg a je vybavený výkonným motorom, ktorý dopĺňa výbava potrebná na bezproblémové cestovanie po meste. Prináša aj odpruženie s dlhým zdvihom (125 mm vpredu a 130 mm vzadu), svetlú výšku až 145 mm a prípravu do terénu. Nech sa už vyberiete kdekoľvek, ADV350 vás odvezie do cieľa.

Honda ADV 350
Honda ADV 350

Skúter existuje v 4 farbách: biela, šedá, čierna a modrá farba. Na test sme mali aj smart horný kufor, ktorý dobre funguje so SmartKey. Zdvihový objem motora je 330 ccm, ide o kvapalinou chladený štvortaktný štvorventilový SOHC jednovalec splňujúci normu Euro 5.

Dve prilby pod sedlom
Dve prilby pod sedlom

Maximálny výkon motora je 21,5 kW, a to pri 7 500 otáčkach, maximálny krútiaci moment je 31,5 Nm pri 5 250 otáčkach. Vpredu je kotúčová brzda s kotúčom s priemerom 256 mm, vzadu je to 240 mm kotúč.

Dve prilby v inteligentom kufri
Dve prilby v inteligentom kufri

Predné zavesenie kolesa je obrátená vidlica Schowa, zadné zavesenie predstavuje kyvnú vidlicu s dvomi tlmičmi. Predné koleso má 15 palcov, zadné 14 palcov. Honda ADV 350 používa 2-kanálové ABS.

Honda ADV 350Zdroj: Touchit.sk
Honda ADV 350

Objem palivovej nádrže je 11,7 litra, spotreba paliva podľa výrobcu je 3,4 l/100 km. My sme namerali dlhodobo niečo vyše 4 litrov/100 km. Výška sedadla je 795 mm a na skúter sa pohodlne nastupuje. Rázvor je 1520 mm, spojka je automatická odstredivá CVT. Svetlomety sú LED vpredu aj vzadu.

Palubný systém obsahuje LCD prístroje s tachometrom, otáčkometrom, palivomerom a teplomerom, hodiny, dve denné počítadla kilometrov, palivomer a Smart key indikátor.

Honda ADV 350Zdroj: Touchit.sk
Honda ADV 350

Ceny: základ je 6 190 eur, horný kufor s objemom 45 litrov stojí 400 eur, vyhrievané rukoväte sú za 263 eur

Zapožičal: Honda Slovakia

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté