YangWang je prémiová značka, resp. výrobca automobilov, ktorý patrí pod gigant BYD. 

YangWang U9 sa dostal do návrhu modelového katalógu, ktorý vydalo čínske ministerstvo priemyslu a informačných technológií (MIIT) 8. decembra. To predstavuje posledný regulačný proces, po ktorom sa môže tento model oficiálne predávať v Číne. Absolútna novinka bude na trh uvedená v rámci veľkého podujatia v Šanghaji.

Čo YangWang U9 ponúkne? 

Tento veľmi zaujímavý a nadčasový superšport ponúkne štyri elektromotory – pre každé koleso jeden, pričom každý z nich disponuje výkonom 240 kW. Výkon sústavy je neuveriteľných 960 kW (1287 ps). Vďaka 4-motorom sa dokáže U9 skrútiť na mieste, ako napr. nový elektrický Mercedes triedy G a pod. 

Novinka je postavená na platforme BYD e4 a ponúka systém odpruženia/stabilizácie DiSus-X, ktorý umožňuje vozidlu jazdiť iba na troch kolesách. Z 0 na 100 km/h dokáže vystreliť za približne 2 sekundy. Parametre batérie ešte nie sú presné, no pravdepodobne bude model U9 disponovať 100 kWh LFP batériou novej generácie, čo by mohlo v praxi znamenať dojazd na úrovni 700 km (podľa metodiky CLTC).

YangWang U9
YangWang U9

„YangWang U9 je dvojmiestny superšport s celkovou hmotnosťou 2 475 kilogramov a rozmermi: d. 4 966 mm, š. 2 029 mm, v. 1 295 mm s výsuvným elektrickým spojlerom alebo 1 338 mm s pevným spojlerom z uhlíkových vlákien.“

Dodajme, že YangWang U9 navrhol ex-dizajnér automobilky Audi a terajší šéf dizajnu BYD, Wolfgang Egger. Pri pohľade na dizajn tohto modelu je jasné a zrejmé, že dizajnérsky tím sa snažil vytvoriť niečo absolútne špecifické, bež ohľadu na „čisté línie“, čoho výsledkom je brutálny superšport na steroidoch. 🙂

Zdrojcnevpost.com

Prečítajte si aj: 

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté