Potencionálne problémové sú iba verzie a manuálnou prevodovkou, ktorých je síce minimum, no i tak to nových majiteľov nepoteší.

Rovnako tak to robí trošku zlé meno značke, avšak toto sa bežne stáva aj iným automobilkám. Ikonická novinka z dielne Amerického Fordu sa ešte poriadne nedostala k mnohým zákazníkom, čo je v tomto prípade výhoda a ako tvrdí US zastúpenie Fordu, väčšina kontrol tohto problému sa vykoná ešte pred samotným odovzdaním vozidiel. Avšak, niekoľko kusov s manuálnou prevodovkou už predsa len jazdí, takže tie budú musieť ísť na povinnú prehliadku spojkového systému.

New Ford Mustang
New Ford Mustang

Problém spočíva v spojkovom vedení, v rámci ktorého sa zistil problém s prepojením hadice, na základe čoho by mohla unikať spojková kvapalina v miestach, kadiaľ vedie aj výfukový systém, čo by mohlo spôsobiť požiar.

Samozrejme, najzásadnejším problémom by mohlo byť potencionálne znefunkčnenie spojky a teda nemožnosť zaradiť/vyradiť prevodový stupeň, čo by mohlo v najhoršom prípade viesť aj k nehode. Problém sa týka celkovo 8161 vozidiel.

New Ford Mustang
New Ford Mustang

Prvý náznak tohto problému sa objavil 30. apríla 2024, kedy sa vyšetrovali dve správy o požiaroch nových Mustangov s manuálnymi prevodovkami – nikto sa pritom nezranil. Kontrolný orgán (Critical Concern Review Group) skontroloval obe vozidlá a zistil príčinu v spojkovom vedení.

Dodajme, že automobilka začne majiteľov dotknutých vozidiel oficiálne informovať e-mailom 17. júna, pričom ich požiada, aby vzali svoj Mustang k miestnemu predajcovi, kde servisný technik skontroluje linku vedenia a podľa potreby ju opraví.

Zdroj: motor1.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté