Aktualizácia je zameraná na ikony.

Google vydal novú verziu systému Android Auto, ktorá sa tentokrát vo veľkej miere sústredí na dizajn. Ako to však pri systéme pre automobily býva zvykom, spoločnosť nezverejnila žiadne detaily, ktoré by odhaľovali viac o aktualizácii Android Auto. V každom prípade sa okrem nového dizajnu ikon do Android Auto dostali zmeny zamerané na zvýšenie bezpečnosti a používateľského zážitku

Najnovšia verzia AA 12.2 je už teraz k dispozícii na stiahnutie prostredníctvom Obchodu Play. Po jej nainštalovaní je už na prvý pohľad vidieť, že ponúka nové dizajnové prvky, ktoré sú podľa našej mienky veľmi dobrým osviežením doterajšieho, už pomerne opozeraného dizajnu. Aj keď treba opäť vyzdvihnúť možnosti rozdelenej obrazovky, ktoré sa pred pár mesiacmi dostali do systému Android Auto, tak nové ikony túto významnú zmenu veľmi dobre dopĺňajú.

Nové dizajnové prvky pomôžu aj s lepším rozlíšením aplikácií, ktoré sa môžu počas jazdy používať, a ktoré nie. V prípade, že aplikácie počas jazdy nie je možné používať, tak zošednú. Ide tak o praktický bezpečnostný prvok, ktorý z pohľadu používateľa zvyšuje jeho bezpečnosť počas jazdy. Ak však vozidlo zastaví, tak zošednuté ikony sa zafarbia do svojich normálnych farieb, čiže viete, že ich je možné opäť používať.

Aktualizácia na Android Auto 12.2 je k dispozícii v Obchode Play, alebo v alternatívnych obchodoch s aplikáciami. Pri sťahovaní APK súborov buďte opatrní, aby ste sa vyhli možným rizikám, ktoré sa môžu vyskytnúť pri sťahovaní obsahu mimo Obchodu Play.

Zdroj: ArenaEV

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Komentáre sú uzavreté