VinFast Auto na výstave CES oficiálne oznámilo globálne uvedenie svojho najnovšieho elektrického modelu VF 3. Toto dynamické mini-eSUV nabité charakterom a osobnosťou pridáva nový rozmer inteligentnej, udržateľnej a dostupnej mestskej mobilite pre každého.

VinFast Auto je vietnamská automobilka, ktorá patrí pod konglomerát Vingroup JSC. VinFast, založený v roku 2017, vlastní najmodernejší automobilový výrobný komplex, ktorý sa môže pochváliť až 90-percentnou automatizáciou v Hai Phong vo Vietname. V roku 2022 VinFast Auto expandovalo na americký a európsky trh (Nemecko, Francúzsko, Holandsko). Momentálne sú v ponuke dostupné 2 modely (VF 8, VF 9) , na ktorých dizajne mimochodom spolupracovalo štúdio Pininfarina. Ďalšie 2 modely by mali byť dostupné čoskoro (VF 6, VF 7).

VinFast VF 3Zdroj: vinfastauto.eu
VinFast VF 3

VinFast si zakladá na udržateľnej budúcnosti pre každého, neustále inovuje, aby prinášal vysokokvalitné produkty, pokročilé inteligentné služby, bezproblémové zákaznícke skúsenosti a cenovú stratégiu pre všetkých. Snaží sa inšpirovať zákazníkov, aby spoločne vytvorili budúcnosť inteligentnej mobility a udržateľnosti.

VinFast VF 3 bol navrhnutý, aby posúval predstavivosť, kombinuje praktickosť, kreativitu a štýl, aby zapálil novú radosť a inšpiroval k osobnej realizácii a podnietil kreativitu medzi jeho vodičmi.

VF 3 sa vyznačuje príjemnou rovnováhou robustných geometrických blokov a elegantných línií, čím vytvára esteticky príjemný exteriér navrhnutý tak, aby zvýraznil osobnosť svojho majiteľa. Okrem toho veľká svetlá výška a 16-palcové kolesá podčiarkujú robustný a praktický dizajn vozidla a jeho schopnosť prejsť rôznymi typmi terénov.

Interiér vozidla zahŕňa minimalistický prístup, poskytuje dostatok priestoru a zahŕňa základné inteligentné funkcie pre pohodlný a spokojný zážitok z jazdy.

Mini-eSUV VF 3 sa môže pochváliť dobre proporčnými rozmermi pre bezproblémovú navigáciu v meste. S celkovými rozmermi približne dĺžka 3190 x šírka 1679 x výška 1621  a odhadovaným dojazdom viac ako 2OO km na plné nabitie, poskytuje toto praktické štvormiestne auto pohodlie pri zachovaní optimálnej manévrovateľnosti, čo umožňuje vodičom s istotou prechádzať ulicami mesta.

Štandardom sú aj ďalšie funkcie a zábavné prvky, ktoré vyhovujú každodennému životu vodičov v meste. To zahŕňa pokročilý infotainment s 10-palcovou obrazovkou vybavený systémami Android Auto a Apple Carplay, ktoré pomáhajú udržiavať spojenie a zábavu vodičov aj cestujúcich, zatiaľ čo plne sklopné sedadlá v druhom rade umožňujú rozšírenie nákladného priestoru (celková kapacita 550 litrov ), čo predurčuje auto na spontánne dobrodružstvá.

Pani Tran Mai Hoa, zástupkyňa generálneho riaditeľa pre predaj a marketing, VinFast Global, povedala: „S globálnym uvedením VF 3 sme radi, že môžeme predstaviť nový elektromobil v našej ponuke. Ešte dôležitejšie je, že poskytujeme nového spoločníka generácii mladých vodičov, ktorí oceňujú praktickosť popri osobnosti. Cieľom VF 3 je posunúť predstavu o mestskej mobilite, ktorá je nielen udržateľná, ale aj dostupná pre každého.

Šesť mesiacov po svojom prvom debute vo Vietname teraz VinFast uvádza na trh mini-SUV globálne. Globálny debut nielenže demonštruje neochvejnú oddanosť VinFast výskumu a vývoju (R&D), ale tiež znamená významný pokrok spoločnosti v rozširovaní radu elektrických vozidiel v globálnom meradle a odhodlanie podporovať plne elektrifikované dopravné prostredie a globálnu demokratizáciu trvalo udržateľnej mobility.

V roku 2024 VinFast začne prijímať prvé rezervácie na VF 3. Podrobnosti o načasovaní rezervácie a dodaní vozidla, cenových a záručných zásadách budú zverejňované pre každý trh v nasledujúcom období.

Zdroj: vinfastauto.eu

Značky:

Komentáre sú uzavreté