PEUGEOT sa stal jedným z prvých výrobcov automobilov, ktorý integroval umelú inteligenciu ChatGPT ako službu pre vodičov a spolujazdcov.

Vďaka integrácii do i-Cockpitu a aktivácii prostredníctvom hlasového asistenta „OK PEUGEOT“ dokáže ChatGPT odpovedať na rôzne otázky a ponúka na výber služby.

PEUGEOT sa už dávnejšie zaviazal k inováciám a teraz predstavuje generatívnu umelú inteligenciu ChatGPT vo svojich vozidlách najnovšej generácie.

Generatívna umelá inteligencia ChatGPT je technológia vyvinutá spoločnosťou OpenAI, ktorá sa učí z obrovského množstva údajov, aby svojim poskytla presné a stručné odpovede.

Text integrovaný do dotykovej obrazovky i-Cockpit je prostredníctvom zabudovaného hlasového asistenta prezentovaný veľmi jednoduchým a prirodzeným spôsobom. Stačí vysloviť „OK PEUGEOT“ a potom svoju požiadavku a ChatGPT začne konať…

ChatGPT je schopný odpovedať na širokú škálu otázok, od jednoduchých až po zložité a môže sa zapojiť do konverzácie.

Napríklad, ak prídete do mesta, môžete ho požiadať, aby vám predstavil pamiatky, ktoré sa oplatí navštíviť, môže vám rozpovedať históriu týchto miest a potom, ak si budete priať, navigačný systém auta vás navedie k vybranému orientačnému bodu.

ChatGPT dokáže oveľa viac, než len odpovedať na otázky. Nudia sa vaše deti počas dlhého výletu? Požiadajte ChatGPT, aby zorganizoval kvíz na tému, ktorá ich zaujme… Za pár sekúnd vám umelá inteligencia ponúkne hodiny zábavy.

Tvorca nového zážitku

Zavedením umelej inteligencie ChatGPT do vozidiel PEUGEOT zvyšuje zážitok z hlasového asistenta a robí ho interaktívnejším, plynulejším a intuitívnejším.

PEUGEOT predstavuje ChatGPT v i-Cockpite všetkých svojich modelov najnovšej generácie vybavených pripojenou navigáciou. Medzi tieto modely patria: New 208, New 2008, New 308, New 308SW, New 408, New 508, New 508 SW, New E-3008, New  E-RIFTER, New E-TRAVELLER, New E-Partner, New E-Expert a čoskoro aj nový E-5008.

Všetci zákazníci PEUGEOT s vhodnými modelmi si môžu aktivovať ChatGPT prostredníctvom obchodu PEUGEOT Service Store. Zavedenie generatívnej umelej inteligencie do vozidiel PEUGEOT je predmetom pilotnej fázy, ktorá umožňuje bezplatnú aktiváciu a používanie systému po dobu 6 mesiacov. Táto ponuka, pôvodne vyhradená pre prvých 5 000 zákazníkov, bola rozšírená na 10 000 zákazníkov po tom, čo limit predplatného prekročil 50 % v priebehu niekoľkých dní.

Po tejto fáze bude PEUGEOT brať do úvahy spätnú väzbu od používateľov a nasadí ChatGPT všetkým zákazníkom, ktorí vlastnia oprávnené pripojené vozidlo.

Len pripomeňme, že Táto nová služba využíva silu generatívnej umelej inteligencie vrátane technológií z platformy Chat AI spoločnosti SoundHound. ChatGPT verzia 3.5 využíva dáta najneskôr do januára 2022, a preto nemá žiadne vedomosti o udalostiach a údajoch, ktoré nastanú po tomto dátume.

V prvej fáze bude ChatGPT ponúkaný zákazníkom PEUGEOT v ich jazyku vo Francúzsku, Nemecku, Španielsku, Taliansku a Veľkej Británii.

Zdroje: Peugeot, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Komentáre sú uzavreté