Táto akcia by mala byť podľa portálu rideapart celosvetová a týka sa, pochopiteľne, iba nových motocyklov, ktoré môžu získať namiesto 2-ročnej záruky až 4-ročnú.

To je fajn ponuka, akurát treba zabudnúť na domáci servis, resp. akýkoľvek neautorizovaný. Množstvo zákazníkov oboch značiek je natoľko skúsených, že si mnohé opravy a základné servisné úkony (olej, filtre a pod.) vedia spraviť svojpomocne, no tým prichádzajú o výhody záruky v prípade poškodenia drahých dielov a súčastí nového motocykla.

KTM
KTM

Každému je jasné, že predajcovia na záručných servisoch zarábajú množstvo peňazí, no ak sa náhodou pokazí niečo drahé, prípade „odíde“ komplet motorka, tak je každý za záruku rád a predovšetkým ak trvá viac ako dva roky.

Spoločnosti KTM a Husqvarna sa snažia zákazníkov dostať do autorizovaných servisov tak, že im jednoducho predĺžia záruku o ďalších 24 mesiacov. Je to bezplatné a podmienka je iba jedna, chodiť výhradne do autorizovaného servisu.

Husqvarna
Husqvarna

Vyjadrenie spoločnosti KTM: „Vykonaním servisu u ktoréhokoľvek autorizovaného predajcu KTM môžu jazdci získať dodatočné krytie pre svoj motocykel vďaka novej celosvetovej akcii. Okrem toho sa predĺži záručná doba aj pre KTM PowerParts a KTM náhradné diely pre všetky „street“ modely  na 24 mesiacov. Tieto predĺženia záruky sú bezplatné.“

Vyjadrenie spoločnosti Husqvarna: „Na predĺženie dvojročnej záruky na štyri roky musia jazdci na celom svete jednoducho nechať svoj motocykel servisovať u autorizovaného predajcu motocyklov Husqvarna. Okrem toho platí táto akcia aj na náhradné diely a technické príslušenstvo pre všetky „street“ modely s predĺžením na 24 mesiacov. Predĺženia záruky sú bez ďalších poplatkov.“

Husqvarna
Husqvarna

Avšak, rozšírenia záruky pokrývajú iba vybranú zostavu motocyklov. V prípade KTM sú to tieto modely s výbavou 2024 LC8c (KTM 790 Duke, KTM 790 Adventure, KTM 890 Adventure, KTM 890 Adventure R, KTM 890 Adventure R Rally, KTM 890 SMT a nový KTM 990 Duke) + modely LC8 STREET a TRAVEL (KTM 1390 Super Duke R, KTM 1390 Super Duke R Evo, KTM 1290 Super Duke GT, KTM 1290 Super Adventure S a KTM 1290 Super Adventure R). 

V rámci Husqvarny sú to všetky modely 2024 – Norden 901, Norden 901 Expedition a Svartpilen 801. 

Obe spoločnosti uviedli, že „vždy radia svojim zákazníkom, aby na servis motocyklov využívali oficiálne siete, a to predovšetkým z toho dôvodu, že personál na týchto pracoviskách je pravidelne školený a náhradné diely pochádzajú z oficiálnej distribúcie. Aj vďaka tomu je možné zabezpečiť najlepšiu možnú kvalitu a zachovanie hodnoty motoriek.“

KTM
KTM

Ponuka od oboch spoločností vyzerá ako dostatočný ťahák pre zákazníkov, ktorí nechodia na servis svojich nových motoriek k oficiálnym zastúpeniam. Je zrejmé a jasné, že obe spoločnosti majú vypočítané, že im to viac prinesie ako stratia, no predsa len sa občas môže 4-ročná záruka hodiť, však?

Aký názor na to máte vy? Chodíte s novými strojmi do autorizovaných servisov alebo to nechávate vo vlastných rukách?

Zdroj: rideapart.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté