Či sa bude predávať aj na našom trhu zatiaľ nie je známe, vieme však to, že oficiálne bude dostupný v roku 2025.

KIA aktuálne pustila do sveta video, ktoré nás na tento model pripravuje, resp. ním oznámila predovšetkým jeho názov, TASMAN. Za modelovým označením stojí austrálska pobočka značky a je jasné i zrejmé, že odkazuje na tasmánsky ostrov. Austrália je „domovom“ všetkých stredných pick-upov a výnimkou nebude ani nová KIA Tasman.

„KIA Tasman je prezentovaná ako globálny model, no zatiaľ  je dostupnosť oficiálne potvrdená iba pre Južnú Kóreu, Austráliu, Afriku a Stredný východ.“

Príliš veľa detailov o samotnom aute zatiaľ nie je známych, no povráva sa, že Tasman bude postavený na rebrinovom ráme, čo je dôležitá informácia. Čo sa týka motorizácie, tak by tam mohol byť uložený 2,2-litrový naftový 4-valec, ktorý používa aj Sorento v kombinácii s osemstupňovou automatickou prevodovkou.

V praxi sa môže pod kapotou objaviť aj hybridná motorizácia a vylúčený nie je ani 6-valcový agregát. Z pohľadu pohonu sa hovorí o viacerých možnostiach, pričom základ má tvoriť model s pohonom zadných kolies, no určite nebude chýbať ani 4-kolka. Rôzne verzie sa majú týkať aj kabíny, ktorá bude malá (väčšia korba – pracovný typ) alebo veľká (menšia korba – bežný typ).

Tento nový pick-up by mohol vniesť zaujímavý vietor do európskej ponuky, takže veríme a dúfame, že KIA sa postará o to, aby bol dostupný aj u nás.

Zdroj: motor1.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté