A odporúčame to aj vám! Tento rok sa koná tretí ročník výstavy CARAVAN BIKE TRAVEL 2024, ktorá je zameraná na všetko čo súvisí s cestovaním karavanmi, obytnými dodávkami, expedičnými autami, ale aj bežnými autami.

Samozrejme, nechýbajú ani bicyklové novinky a zaujímavý sprievodný program, vrátane prezentácie jednotlivých regiónov Slovenska. Ja som výstavu navštívil v prvý deň oficiálneho otvorenia, teda v piatok a jednoznačne to odporúčam aj vám – výstava trvá do nedele. Ak hľadáte karavan, kompaktnú obytnú vostavbu do vášho auta, strešný stan, príslušenstvo alebo iba inšpiráciu, tak tu nájdete úplne všetko.

CBT 2024
CBT 2024

Okrem množstva zaujímavých karavanov všetkého druhu tu nájdete aj svojpomocne prerobené dodávky, expedičné automobily, príslušenstvo pre autá a cestovateľov + horu informácií, ktoré vám budú v rámci cestovania nápomocné.

Bránami predchádzajúceho druhého ročníka prešlo viac ako 16 000 ľudí a veríme, že rastúci trend návštevnosti bude nasledovať aj v roku 2024. Tretí ročník medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu si opäť pripravil mnoho noviniek a prekvapení. Rozrástol sa o niekoľko nových pavilónov, a vy si tak budete môcť užiť expozície viac ako 60 slovenských aj zahraničných vystavovateľov na ploche takmer 17 000 m2.“

CBT 2024
CBT 2024

Samozrejmosťou je aj množstvo vystavovateľov, ktorý sa zameriavajú na prenájom karavanov, obytných automobilov a strešných stanov, takže ak ste takýto druh cestovania ešte nevyskúšali, stačí si rezervovať termín a vyskúšať si to. Každý rok je prítomných podstatne viac vystavovateľov, aj tých malých, s ktorými sa dá dobre porozprávať a navzájom si vymeniť skúsenosti i príbehy z cestovania :).

Mojim tipom sú expedičné a rodinné stany od spoločnosti VisionX Outdoors, ktoré mám osobne vyskúšané a tento rok majú v rámci svojej plochy vystavené aj rôzne novinky, ako napr. 270° samonosnú markízu, expedičné solárne sprchy, nafukovací stan a pod.

Z menších vystavovateľov by som spomenul aj českú spoločnosť ANNY Carmat, ktorá vyrába matrace do áut na mieru a rovnako tak aj rôzne iné príslušenstvo pre cestovateľov. Pri týchto malých výrobcoch je zreteľne poznať, že cestovaním žijú, čo sa prejavuje na praktickosti samotných produktov. Najviac však cením to, že ANNY Carmat vyrábajú všetko lokálne, teda priamo v Českej republike.

Za zmienku jednoznačne stoja aj strešné stany James Baroud, ktoré sú legendou v tomto segmente, stánok so záložnými batériovými stanicami/zdrojmi ECO FLOW a dokonca tu tento rok vystavuje aj Decathlon, ktorý už dávnejšie ponúka rôzne strešné stany a všemožné kempingové príslušenstvo.

CBT 2024
CBT 2024

Z väčších vystavovateľov treba spomenúť spoločnosť Hymer, ktorá tu ukazuje rôzne bežné, ale aj špeciálne off-road karavany, ktoré sú snom mnohým z nás. Samozrejme, prítomné sú aj ostatné známe i menej známe značky, vrátane spoločnosti ADRIA, ktorá na túto výstavu doniesla úplnú novinku v podobe modelu Matrix 670 SL Supreme.

„Na to, aby ste vyskúšali tento spôsob cestovania nepotrebujete množstvo peňazí a luxusný karavan, stačí vám chuť vyskúšať niečo nové a vrhnúť sa na úplne odlišné zážitky a dobrodružstvá. Na tejto výstave nájdete aj množstvo jednoduchej a nápaditej inšpirácie.“

Výstava CARAVAN BIKE TRAVEL 2024 prebieha ešte celý tento víkend (konkrétne od 22.3 do 24.3 2024 – výstavisko AGROKOMPLEX Nitra).  

Pre karavany a obytné prívesy sú pripravené tri vzájomne prepojené pavilóny, kde na ploche takmer 17000 m​² nájdete celú ponuka značiek dostupných na SK trhu. Adria, Hymer, Weinsberg, Knaus, či iné TOP brandy, ktoré do Nitry privezú celú svoju paletu aktuálnych modelov. Dobrá správa je, že na výstave bude možné ktorýkoľvek z nich priamo zakúpiť alebo objednať.

CBT 2024
CBT 2024

Najväčšou novinkou však bude posilnenie regionálneho turizmu. Všetko, čo naša nádherná krajina z pohľadu aktívneho trávenia voľného času ponúka, si môžete pozrieť v troch pavilónoch A, B a C. Postupne prechádzate celou krajinou a spoznávate slovenské regióny od východného Slovenska až po nížiny západu.


Štvrtý pavilón je venovaný kempovaniu, vanlife životnému štýlu a cestovaniu. V takomto duchu sa ponesie aj prezentácia Overland festivalu. Pohodlne sa tu môžete usadiť, dať si dobrú kávu a vychutnať si cestovateľský film alebo si vypočuť prednášku na rôzne zaujímavé témy.

  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024
  • CBT 2024


Okrem toho nájdete na veľtrhu CBT 2024 aj rôznych predajcov náhradných dielov, bicyklov a turistických potrieb. Pred očakávanou sezónou si tu môžete nakúpiť všetko čo potrebujete, a to za relatívne výhodné veľtržné ceny.

Zdroj: vlastné / cbt.sk

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Komentáre sú uzavreté