Informácie o novej verzii sa objavili v operačnom systéme iOS 17.4.

Apple CarPlay predstavuje obľúbenú funkciu mnohých vodičov, ktorí používajú iPhone. Vďaka tejto funkcii si môžu káblovo alebo bezdrôtovo zrkadliť informácie a navigáciu z iPhonu na obrazovke vozidla. Apple nedávno oznámil, že pripravuje novú generáciu tejto funkcie.

Zmienka o novej verzii funkcie CarPlay sa v tichosti objavila na oficiálnom webe. Apple uvádza, že prvé vozidlá s novou generáciou prídu na trh v roku 2024. CarPlay 2.0 predstavuje dokonalý zážitok z používania iPhonu v aute a poskytuje obsah pre všetky obrazovky vodiča vrátane prístrojovej dosky.

CarPlay novej generácie tiež umožňuje ovládať funkcie vozidla, ako je rádio a ovládanie teploty. Novinkou je väčšia personalizácia – od widgetov až po výber kurátorských dizajnov prístrojového panela.

Ďalšie zmienky o CarPlay 2.0 sa objavili v beta verzii systému iOS 17.4. Ten obsahuje niekoľko nových nastavení pre CarPlay, ako je vyššie spomenutá možnosť ovládať nastavenia vozidla (Auto Settings) a používať a ovládať zabudované rádio vo vozidle priamo cez CarPlay (Media). Novinkou je aj aplikácia, ktorá zobrazí obraz zo zadnej kamery vozidla (Car Camera) a aplikácia, ktorá zobrazí stav batérie v prípade elektromobilov (Charge).

CarPlay novej generácie tiež umožní ovládať nastavenie klimatizácie a teploty v aute (aplikácia Climate), skontrolovať stav zamknutia dverí (Closures) a tlaku v pneumatikách (Tire Pressure). Pribudne aj aplikácia Trips, ktorá bude obsahovať informácie o jednotlivých jazdách, ako je priemerná rýchlosť, spotreba a ďalšie údaje.

Pripomeňme, že Apple ešte v roku 2023 oznámil, že novú generáciu funkcie CarPlay dostanú viaceré automobilky – Acura, Audi, Ford, Honda, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mercedes-Benz, Nissan, Polestar, Porsche, Renault, Volvo. Minulý rok sme sa nakoniec novej generácie tejto funkcie ešte nedočkali, avšak v roku 2024 sa tak už stane.

Zdroj: Apple, macrumors, Aaron Peris

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté